Tänään koitti sitten vihdoinkin SE päivä! Olen pohdiskellut, väännellyt ja käännellyt ajatusta blogin kirjoittamisesta ainakin vuoden päivät. Ehdin jo hylätä koko asian seuraavin ajatuksin ”Ei minulla ole aikaa, en minä osaa kirjoittaa mitään mielenkiintoista, en edes halua että tuntemattomat ihmiset lukevat elämästäni”. Sitten koitti tämä päivä, jolloin ajatus oli aivan selkeänä päässä. NYT perustan sen blogin, sehän voi olla vaikka kuinka hauskaa kun ei ota kirjoittamisesta mitään stressiä tai suorituspaineita. Liekö flunssan samentama pää, tai uuden vuoden huuma ollut syypäänä.. ;). Mutta näin käy usein. Mietin ja mietin ja yks kaks yllättäen toimin.
Blogin otsikko valikoitui jokseenkin itsestään, vaikkakin se on vähän harhaanjohtava tällä hetkellä. Korpitorppa on talvilevossa ja sen asukkaat talvea paossa kaupunkimökissä, jota sitäkin voisi jopa kutsua jonkinmoiseksi torpaksi. Onhan se vanhan riihen hirsistä tehty ja hirmuisen pieni. Metsää on mökin kahdella puolen, mutta silti ollaan kaupunkialueella.
Otsikko ei myöskään kata sitä kaikkea mistä aion blogissa kirjoittaa. Korpitorpassa elely vie varmasti suurimman osan, mutta elämään ja niin siis myös blogiini mahtuu paljon paljon muuta. Joitakin mainitakseni: reissaaminen, retkeily ja koiran kanssa harrastaminen. Torpassa asustaa kahdeksan kuukautta vanha perron poikanen, eli espanjanvesikoira, Milou.
Tänään löysin paitsi tieni blogikirjoitteluun, myös loistavan retkievään. Hyvä päivä! Sain inspiraation kokeilla pähkinäleipäreseptiä klo 6.30 aamulla, jonka olin löytänyt lukemastani kirjasta. Kyseessä on hiivataikina, jonka merkitystä en siinä innostuksessa ja aamuväsymyksessä tajunnut. Tottahan myöhästyin töistä ja leipä jäi hieman raa’aksi. Leipä on yllättävän hyvää ja helppoa tehdä. Leipää syödessäni keksin miten hyvän retki- tai minkä vaan evään siitä saa kun lisää taikinaan juustoa, enemmän pähkinöitä, lihaa…
Pähkinäleipä Maija Asunta-Johnstonin kirjasta Punainen jääkaappi
n. 25 g hiivaa
2 tl suolaa
1/2 l kädenlämpöistä vettä
vehnäjauhoja (ripaus karkeita, pääasiassa hienoja)
2 rkl oliiviöljyä
n. 200 gr. saksanpähkinöitä
päälle seesamin/auringonkukan/pellavan/kurpitsan siemeniä
Sekoita hiivaa ja suolaa, kunne hiiva on juoksevaa. Lisää haalea vesi ja aluksi vähän karkeita vehnäjauhoja. Lisää hienoja vehnäjauhoja kunnes taikina on tukevaa, mutta silti helposti puukauhalla sekoitettavissa. Lisää oliiviöljy ja vaivaa taikina tasaiseksi. Sekoita lopuksi joukkoon saksanpähkinät, mieluummin puolikkaina tai suurina kappaleina. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle, levittele tasaiseksi. Voit ripotella päälle esim. seesamin, auringonkukan, kurpitsan tai pellavan siemeniä. Levitä päälle leivinliina ja jätä lämpimään, vedottomaan paikkaan nousemaan. Kun taikina on kohonnut, paista hyvässä lämmössä (200 asteessa) reilu puoli tuntia. Leipä on valmista kun se on saanut kauniin ruskean värin.
Talvi"torppa"
Eka lukijasi ilmoittautuu ja odottelee paljon valokuvia!
VastaaPoistaLupaan paljon valokuvia, jo piakkoin torpastakin.
PoistaJee! Hyvä Tiina. Tästä se lähtee.
VastaaPoista